11 km løping i skogsløype med moderat intensitet

11 km løping i skogsløype med moderat intensitet. Treningsøkta gjennomførte jeg dagen etter en hard økt med tempotrening og intervaller.

Målet med treningsøkta

Jeg hadde som mål å løpe med lav til moderat intensitet denne treningsøkta, fordi denne skogsløypa er krevende. Jeg ville la dagsformen bestemme tempoet, og ikke være så opptatt av at intensiteten ble litt høyere i motbakkene.

Gjennomføring av 10 km i skogsløype

Løpetreningen ble gjennomført på følgende måte:

  • 11 km i kupert terreng

Løypa er krevende, men er skånsom for beina, i og med at den går på skogsvei, sti og grusvei. Variasjon i terreng og underlag, gjør løypa fungerer godt både for å restituere og for å trene opp løpeteknikk for bedre løpsøkonomi. Å trene løping i denne løypa er også fin avkobling og variasjon fra å bare løpe på asfalt og bane.

Beina var friske selv om jeg hadde løpt en ganske hard økt med tempotrening og intervaller på bane dagen før. Etter en oppvarming på 2-3 kilometer gikk løpingen lett. Som forventet lå pulsen mye i nedre del av sone 3, med moderat intensitet, uten at det føltes for hardt.

Læring av denne treningsøkta

Selv om du ideelt sett skal gjennomføre restitusjonstrening eller ha en hviledag etter harde treningsøkter, går det fint an å gjennomføre en treningsøkt basert på hvordan beina og kroppen føles. La dagsformen bestemme lengde og intensitet på treningsøkta du gjennomfører.

Relaterte artikler:

Trene løping i pulssone 3 med moderat intensitet

Hvordan trene med moderat intensitet

Om forfatteren

Legg inn kommentar