OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK2020-50% RABATT!

10 tips for å løpe ditt beste halvmaraton

Halvmaraton behøver ikke være hardt hvis du trener smart. Få du tips om hvordan du skal løpe ditt beste halvmaraton, uavhengig av om du er nybegynner eller en erfaren løper!

1. Sett av nok tid når du skal trene til halvmaraton

Å bli i god form til halvmaraton vil ta tid. Du bør sette av minimum 6 måneder når du planlegger å løpe ditt beste halvmaraton. Er du i dårlig form bør du sette av ett år når du skal trene deg opp til halvmaraton. Du trenger tiden for å bygge opp et solid treningsgrunnlag, gjennom gradvis å øke treningsvolumet frem mot halvmaraton.

2. Sett deg mål med halvmaraton

Er målet å fullføre eller løpe halvmaraton på best mulig tid? Har du som mål å gå ned i vekt når du trener deg opp til halvmaraton? Uansett hva som er hensikten din med å løpe halvmaraton, bør du sette deg et spesifikt mål du kan jobbe mot. Det vil gjøre treningen mer motiverende, og øker sannsynligheten for at du oppnår det du ønsker.

3. Følg et fleksibel treningsprogram for halvmaraton

Å følge et enkelt og fleksibelt treningsprogram for halvmaraton, vil gjøre det enklere for deg å få gjennomført treningen du skal. Du kan enkelt vite hva du skal trene, når og hvor mye du skal trene. Treningsprogrammet bør være enkelt å justere ved behov.

4. Ta utgangspunkt i eget formnivå når du trener for halvmaraton

Starte å trene med utgangspunkt i eget formnivå. Alt for mange løpere trener for mye, for hardt, for raskt. Ofte fører det til at motivasjonen faller som en stein, og i verste fall kan du bli overtrent eller skadet.

5. Trene med kontinuitet frem mot halvmaraton

Å gjøre treningen frem mot halvmaraton til en rutine, gjør at du slipper å kjempe for å motivere deg for hver treningsøkt du skal i gang med. Å trene regelmessige, korte treningsøkter i en tidlig fase av treningsprogrammet, kan gjøre det enklere å opparbeide en rutine på treningen.

6. Ha en gradvis økning i treningsmengde

Ha en gradvis økning i treningsmengde, som til enhver tid er i takt med hva kroppen din til enhver tid tåler av belastning. La kroppen bestemme hvor mye du skal øke treningsmengden med fra uke til uke.

7. Variere treningen du gjennomfører for halvmaraton

Å trene variert frem til du skal løpe halvmaraton kan bidra til at du får en jevnere og bedre formutvikling. samtidig som du reduserer risikoen for skader. Å trene variert er motiverende, og øker sannsynligheten for at du holder det gående helt frem til du skal løpe halvmaraton.

8. Trene med lav intensitet

Å trene med lav intensitet i opptreningen frem til halvmaraton er viktig. Trening med lav intensitet øker din aerobe utholdenhet og gjør det enklere for deg å bygge treningsvolum frem mot halvmaraton. Å trene med lav intensitet øker fettforbrenningen din og gjør kroppen mer effektiv i å lagre og omsette glykogen, kroppens drivstoff. Trening med lav intensitet er mer motiverende, og er noe mange løpere er i stand til.

9. Trene med moderat til hard intensitet

Er målet ditt å løpe halvmaraton på best mulig tid, kommer du ikke unna noe trening med høyere intensitet. Legg inn 1-2 treningsøkter i uka med intervaller, fartslek, tempotrening eller motbakketrening.

10. Få tilstrekkelig med restitusjon når du trener for halvmaraton

Restitusjon er minst like viktig som treningen du gjennomfører for halvmaraton. Det er når du restituerer at du blir i bedre form. Trene for å restituere, ikke omvendt. La hvile og restitusjon være en bonus for all treningen du gjennomfører. Planlegge når du skal restituere, og restituere ellers når du føler for det.

Relaterte artikler:

Halvmaraton treningsprogram for å løpe under 2 timer

Treningsprogram halvmaraton under 1.35

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!