10 km testløp

0
412
10 km testløp
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra Brynje of NorwayNår Brynjes plagg presterer på klodens mest ugjestmilde steder, så vil de garantert fungere for deg også!

10 km testløp. I denne økta gjennomførte jeg et testløp på 10 km for å teste ut form og kapasitet med tanke på årets maraton på Ringerike.

Mål med testløp

Målet med testløp var å teste ut kapasitet med tanke på årets maraton.

Gjennomføring av testløp

Følgende ble gjennomført denne økta:

Testløpet ble gjennomført i en løype som gikk tur-retur 5 km. Føreforholdene var ikke optimale med glatt snøføre. Det gjør imidlertid ingenting siden jeg løper på intensitet. De første 2-3 kilometerne brukte jeg på å gradvis øke intensiteten, og det passer fint med løypeprofilen fordi det kommer en stigning på 1 km etter omtrent 2 km, og da går pulsen opp mot terskel. Etter å ha løpt 4 km, greide jeg å øke intensiteten enda mer, og lå litt under og på terskel resten av testløpet. Sluttiden på testløpet ble 44:46, og ved å estimere tiden med hjelpe av SpurtMarathon, ville det gitt en sluttid på 3.38.09 på maraton. Ikke veldig fort, men med tanke på dårlige føreforhold, og at maraton ikke er før i august, er jeg i rute. Jeg kommer til å gjennomføre testløp på 10 km og halvmaraton flere ganger fremover.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-lifeKundefavoritten Masterfit TP150 er en suveren tredemølle i høy kvalitet til hjemmebruk - storebroren til bestselgeren TP100!

Relaterte artikler:

5 km testløp på bane

10 km løpeprogram for nybegynnere

Annonse fra X-LIFEFå 30% rabatt hos X-life på en mengde merkeklær!