10 km testløp

1

10 km testløp. I denne økta gjennomførte jeg et testløp på 10 km for å teste ut form og kapasitet med tanke på årets maraton på Ringerike.

Mål med testløp

Målet med testløp var å teste ut kapasitet med tanke på årets maraton.

Gjennomføring av testløp

Følgende ble gjennomført denne økta:

Testløpet ble gjennomført i en løype som gikk tur-retur 5 km. Føreforholdene var ikke optimale med glatt snøføre. Det gjør imidlertid ingenting siden jeg løper på intensitet. De første 2-3 kilometerne brukte jeg på å gradvis øke intensiteten, og det passer fint med løypeprofilen fordi det kommer en stigning på 1 km etter omtrent 2 km, og da går pulsen opp mot terskel. Etter å ha løpt 4 km, greide jeg å øke intensiteten enda mer, og lå litt under og på terskel resten av testløpet. Sluttiden på testløpet ble 44:46, og ved å estimere tiden med hjelpe av SpurtMarathon, ville det gitt en sluttid på 3.38.09 på maraton. Ikke veldig fort, men med tanke på dårlige føreforhold, og at maraton ikke er før i august, er jeg i rute. Jeg kommer til å gjennomføre testløp på 10 km og halvmaraton flere ganger fremover.

Relaterte artikler:

5 km testløp på bane

10 km løpeprogram for nybegynnere

Forfatter

Legg inn kommentar

Spurt Av Spurt

Spurt.no er et nettsted der du finner det aller meste av artikler om løping og trening. Du finner også artikler om motivasjon, og en rekke kalkulatorer du kan bruke når du trener.

Terje Lien

Terje Lien deler av sine erfaringer med løping og trening.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss! info@spurt.no

Siste innlegg