10 km testløp for å teste ut form

1

Denne treningsøkta gjennomførte jeg et 10 km langt testløp, for teste ut formen før årets maraton.

Målet med treningsøkta

Målet var å teste ut med hvilken tid jeg kunne løpt maraton, basert på 10 km tid.

Gjennomføring av treningsøkt

Følgende ble gjennomført denne treningsøkta:

Testløpet ble gjennomført med tiden 42:26. Tiden jeg løp på for drøyt 2 måneder siden, var 44:46. Forbedringen er merkbar. Bruker jeg VDOT kalkulator, kan en estimert tid på maraton bli omtrent 3 timer og 17 minutter, med en VDOT på 48. Mest sannsynlig ville jeg ikke greie å løpe maraton i dag på den tiden, fordi jeg fremdeles har for lite og for korte langturer i beina, men jeg er på god vei.

Relaterte artikler:

10 km testløp

5 km testløp

Forfatter

Legg inn kommentar

Spurt.no er et nettsted der du finner det aller meste av artikler om løping og trening. Du finner også artikler om motivasjon, og en rekke kalkulatorer du kan bruke når du trener.

Terje Lien

Terje Lien deler av sine erfaringer med løping og trening.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss! info@spurt.no

Siste innlegg