10 km restitusjonstrening etter langtur

1

10 km restitusjonstrening etter langtur. Treningsøkta gjennomførte jeg som restitusjonstrening etter en langtur dagen før.

Mål med treningsøkt

Målet med treningsøkta var å trene med så lav intensitet at den pågående restitusjonsprosessen ikke ble avbrutt. Restitusjonstrening er også viktig for å opprettholde kontinuitet i treningen.

Restitusjonstrening

Restitusjonstrening kan i mange tilfeller være et godt alternativ til fullstendig hvile, og er som vi har vært inne på tidligere, lettere trening enn den aktiviteten du vanligvis gjennomfører.

Restitusjonstrening gjennom jogging med svært lav intensitet øker blodgjennomstrømningen, noe som er med på å hjelpe kroppen til å kvitte seg med slaggstoffer. Løpetrening med svært lav intensitet er med på å transportere vekk væskeansamlinger i og rundt muskler, slik at musklene får tilbake sin normale funksjon. På samme tid øker blodgjennomstrømningen, og flere næringsstoffer blir tilført muskler som er belastet, og vil leges raskere.

Gjennomføring av restitusjonstrening

Treningsøkta ble gjennomført på følgende måte:

  • 10 km restitusjonstrening i kupert terreng

Restitusjonstreningen ble gjennomført i en fast løype jeg bruker til formålet. Dette er en ganske krevende løype med mye opp ned, men er uproblematisk fordi tempoet er veldig lavt. Selv om beina er slitne etter langturen dagen før, koser jeg meg på disse turene. Det er herlig å løpe uten å ha noen tidspress på seg.

Relaterte artikler:

Restitusjonstrening etter langtur

Restitusjon når du skal løpe 10 km på 45 min

Forfatter

Legg inn kommentar

Spurt Av Spurt

Spurt.no er et nettsted der du finner det aller meste av artikler om løping og trening. Du finner også artikler om motivasjon, og en rekke kalkulatorer du kan bruke når du trener.

Terje Lien

Terje Lien deler av sine erfaringer med løping og trening.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss! info@spurt.no

Siste innlegg