10 km løping i moderat tempo

10 km løping i moderat tempo. Denne treningsøkta besto av løping i snau time med moderat intensitet.

Trening med moderat intensitet

Trening med moderat intensitet kan være løping med 70-80 prosent av makspuls, med en hjertefrekvens som ligger mellom 126-144 slag per minutt, dersom personen har en makspuls på 180. Varighet mellom 10-40 minutter. Treningseffekten er en økning i det generelle treningstempoet, som gjør det lettere å utføre anstrengelser av moderat intensitet og øker prestasjonsevnen. Stabil, kontrollert, rask pusting. Trening med moderat intensitet er vanlig når du gjennomfører progressiv trening med intervall, tempotrening og fartslek, som samme med trening med hard intensitet kan utgjøre omtrent en femtedel av den totale treningsmengden i løpet av en treningsuke.

Målet med treningsøkta

Målet med treningsøkta var ikke klart definert på forhånd, men inngår som en del av treningen med å øke aerob kapasitet.

Gjennomføring av treningsøkt

Følgende ble gjennomført denne treningsøkta:

  • 10 løping med moderat intensitet i lett terreng

Løypa gikk først 1 kilometer nedover, og deretter var det omtrent 7 km i flatt og lite krevende terreng. Avslutningen besto i 2 km med moderat stigning. Tempoet var følgelig høyere i den lettere delen av løypa, og gikk med noe lavere intensitet enn i motbakkene på slutten.

Relaterte artikler:

Hvordan trene med moderat intensitet

Treningsprogram 10 løping

Om forfatteren

Legg inn kommentar